.

Martin Nygård Jørgensen
Martin Nygård Jørgensen er kandidatstuderende i musikformidling på VMK - Konservatoriet for musik og formidling.

Martins specialer er ensembleledelse, rytmisk arrangement og komposition.

Inden Martin startede på konservatoriet, tog han en bacheloruddannelse i musikvidenskab fra Københavns Universitet.

     
Ved siden af sine studier har Martin gennem årene deltaget i forskellige workshops og kurser. Martin har deltaget i dirigentkurser hos Dansk Amatørmusik Union med undervisning af Frans Rasmussen, David Riddell, Peter Ettrup Larsen og Jørgen Fuglebæk, samt en workshop med den norske bigbandkomponist Geir Lysne og sidst men ikke mindst en dirigentworkshop med Vince Mendoza og det hollandske jazz- og poporkester Metropole Orchestra.
     

I løbet af sin studietid, har Martin Nygård Jørgensen deltaget i flere større koncert- og musikformidlingsprojekter. Herunder beskrives nogle af projekterne:
     
The Very Big Band
Hvert år samles 35 studerende på VMK - Konservatoriet for musik og formidling om et orkesterprojekt med musik komponeret af de studerende selv. De seneste tre år har Martin Nygård Jørgensen været koordinator, turnéplanlægger, presseansvarlig og sidst med ikke mindst komponist og dirigent for orkestret.
     
Copenhagen Showband
Martin Nygård Jørgensen var i 2005 den ene af de to hovedkræfter bag opstarten af det tredive mands store orkester Copenhagen Showband. Han har siden været kunstnerisk leder, dirigent og arrangør for bandet, samt næstformand for foreningen. Læs mere om orkestret under menupunktet Musik i gaden.
     
Samarbejdskoncert med Slesvigske Musikkorps
Slesvigske Musikkorps har en tradition med at holde en årlig koncert i samarbejde med dygtige studerende på VMK - Konservatoriet for musik og formidling.
I marts 2006 var Martin Nygård Jørgensen projektleder på denne koncert. Han lavede PR, var med til at udvælge de medvirkende og skrev selv arrangementer for orkestret.
     
Bankens musik
Martin Nygård Jørgensen deltog i vinteren 2004-2005 i musikformidlingsprojektet Bankens musik. Studerende fra VMK - Konservatoriet for musik og formidling og ansatte i Sparbank Vest komponerede et værk der afspejlede en hverdag i banken. Læs mere om projektet på: www.musikformidling.dk/projekter/banken
     
 
2007 Færdiggørelse af kandidatgrad fra VMK - Konservatoriet for musik og formidling. Kandidatprojekt med Slesvigske Musikkorps, Michael Carøe og dygtige konservatorie-
studerende på spillestedet Tobakken i Esbjerg. Deltager i dirigentworkshop med Vince Mendoza og Metropole Orchestra, Holland.
     
2006 Studier hos Svenn Skipper, Jørgen Lauritsen, Peter Jensen og Søren Birch. Dirigent, koordinator og komponist for The Very Big Band på VMK - Konservatoriet for musik og formidling. Koordinator og arrangør af koncert med Slesvigske Musikkorps og studerende på VMK - Konservatoriet for musik og formidling. Flere bestillinger af arrangementer fra Slesvigske Musikkorps. Arrangør og dirigent for orkester til musicalen "Shownight Las Vegas" i Trommen, Hørsholm.
     
2005  Studier hos Jesper Riis, Jens Winther, Svenn Skipper, Jørgen Lauritsen, Peter Jensen, Nikolai Bøgelund og Søren Birch. Deltog på dirigentkursus hos bl.a. docent Frans Rasmussen, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Deltog i bigbandkomponistworkshop med norske Geir Lysne, hvor Klüvers Big Band afslutningsvis indspillede værkerne. Dirigent, koordinator og komponist for The Very Big Band på VMK - Konservatoriet for musik og formidling. Initiativtager og medstifter af det 30-mands store Copenhagen Showband. Desuden kunstnerisk leder, dirigent, arrangør og næstformand for samme. Arrangør for r'n'b-sangerinden Karen Rosenberg: Bl.a. bigbandudgave af hittet "Ballerina", der senere blev spillet af DR Bigband. Arrangør og dirigent for orkester til showet "Magical Moments of Broadway" på Musikhuset i Esbjerg.
     
2004 Optaget på VMK - Konservatoriet for musik og formidlings musikformidlingsuddannelse med speciale i arrangement, komposition og ensembleledelse. Studier hos Nikolai Bøgelund og Carsten Seyer-Hansen.
     
2003 Afslutning af bacheloruddannelse i musikvidenskab med undervisning af bl.a. arrangørerne Erik Axel Wessberg og Ray Pitts, samt dirigent Alice Granum. Dirigent for gospelkoret Tempus.
     
2000 Optaget på Musikvidenskabeligt Institut, Københavns Universitet.
     
1999 Afslutning af matematisk studentereksamen, Haslev Gymnasium. Musik på A-niveau.
     
1995 Begyndte at arrangere musik for blæserorkester.
     
1988 Begyndte at spille klaver.
     
1997-2007 Igennem de seneste ti år har Martin desuden været dirigent for flere bygarderorkestre, samt gæstedirigent for forskellige andre amatørorkestre.
     
     

Kontakt Martin Nygård Jørgensen for yderligere information:
martin(a)goodbigbandvibrations.dk
Tlf. 22 48 67 01